Dodeljene nagrade festivala Joakim Vujić

Izvor: RTS, 15.Maj.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade festivala "Joakim Vujić"

Na upravo završenom 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", čiji je domaćin bio Novi Pazar, dodeljene su nagrade.
Za glumačka ostvarenja nagrađeni su glumac Knjaževsko-srpskog teatra Zdravko Maletić za ulogu Miroslava u predstavi "Četiri brata", kao i akteri predstave šabačkog pozorišta "Rubište" Milica Janevski, Kristina Pajkić i Slobodan Petranović.
Predstava "Rubište" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po tekstu Ninoslava Đorđevića u režiji Kokana Mladenovića i u izvođenju ansambla šabačkog pozorišta proglašena je za najbolju predstavu 54. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".
Nagradu za najbolju predstavu dodelio im je stručni žiri, u sastavu rediteljka Đuđra Tešić, glumac Aleksandar Gajin i dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, kao i Okrugli sto publike, dok je Mladenović proglašen najboljim rediteljem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zdravku Maletiću nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Maj.2018

Na upravo završenom 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić“ čiji je domaćin bio Novi Pazar, glumcu Knjaževsko-srpskog teatra Zdravku Maletiću za ulogu Miroslava u predstavi “Četiri brata“ dodeljena je jedna od četiri ravnopravne glumačke nagrade...Za glumačka ostvarenja,...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.