Dodeljene filmske nagrade Satellite

Izvor: B92, 20.Dec.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene filmske nagrade Satellite

Filmovi "Društvena mreža" i "Početak" dobili su po tri nagrade Satellite koje dodeljuje američka Akademija stranih novinara, preneo je Hollywood Reporter.

Film "Društvena mreža", koji je režirao David Fincher, nagrađen je 19. decembra u Los Anđelesu u kategorijama najbolja drama, najbolja režija i najbolji scenario adaptiran po literarnom predlošku.

"Početak" ("Inception"), u kojem igra Leonardo DiCaprio, dobio je nagrade Satellite za muziku, kameru i scenografiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Michael Cera je nagrađen kao najbolji glumac u komediji/mjuziklu za ulogu u filmu "Scott Pilgrim vs The World". To ostvarenje je pobedilo u kategoriji najbolja komedija/mjuzikl.

Colin Firth je za rolu u filmu "The King's Speech" dobio nagradu za najboljeg glumca u drami, dok je Noomi Rapace proglašena za najbolju glumicu u drami "Muškarci koji mrze žene".

Nagrada za najbolju glumicu u komediji-mjuziklu dodeljena je Anne Hathaway za "Love and Other Drugs".

"Priča o igračkama 3D" je dobila nagradu za najbolji animirani film, a film "Muškarci koji mrze žene" je proglašen za najbolji strani film.

TV serija "Breaking Bad" je nagrađena kao najbolja dramska serija, dok je serija "The Big C" pobedila u kategoriji najbolja TV komedija/mjuzikl.

Nagrađeni su i Al Pacino, Laura Linney, Alec Baldwin, Christian Bale, Claire Danes i David Strathairn.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.