Dodeljene evropske MTV nagrade

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene evropske MTV nagrade

Američke zvezde dominirale su dodelom evropskih MTV nagrada, pošto su najviše - po dva priznanja - kući odneli pop princeza Britni Spirs i rok bend "30 Seconds To Mars" koji predvodi američki glumac Džared Lito (Jared Leto).

Slušajte Britni Spirs na B92.fm


15. dodela evropskih Em-Ti-Vi nagrada održana je 6. novembra u Liverpulu, a u pitanju je jedan od najvećih muzičkih događaja van Sjedinjenih Američkih Država.

Na ovoj svečanosti bivšem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bitlsu" (Beatles) Polu Makartniju (Paul McCartney) uručeno je priznanje specijalno ustanovljeno za njega, pod nazivom "Legenda nad legendama".

Makartni (66) je, na svečanosti održanoj u njegovom rodnom Liverpulu, pozdravljen zaglušujućim aplauzom.

Slušajte Pola Mekartnija na B92.fm

"Ovo je čovek koji je izmislio moj posao", izjavio je pevač grupe "U2" Bono najavljujući Makartnija.

Makartni je u obraćanju publici bio jedan od onih koji su pozdravili pobedu Baraka Obame na američkim predsedničkim izborima.

"Pre mnogo godina, četiri dečaka su rođena ovde, u Liverpulu, i prilično dobro nam je išlo", rekao je on o svojoj bivšoj grupi, najuspešnijem pop bendu svih vremena. "Zato zahvaljujem celoj mojoj porodici, svima vama koji ste došli i svima vama u Liverpulu, svima u Britaniji, svima u Americi koji su glasali za gospodina Obamu".

Slušajte Kanje Vesta na B92.fm

Takođe, još jedna zvezda starije generacije ponela je sinoć počasnu nagradu - u pitanju je Rik Eštli (Rick Astley) koji je izglasan za najboljeg izvođača ikada.

Veliki dobitnik večeri bila je Britni Spirs (Britney Spears) koja je nagrađena za najbolji nastup u 2008. i za album godine.

Među višestrukim dobitnicima je i američka rok grupa "30 Seconds to Mars" nagrađena u kategorijama najbolji video i rok grupa.

Slušajte Kejti Peri na B92.fm

Hip-hoper Kanje Vest nagrađen je za najboljeg urbanog izvođača, a pevačica Pink za pesmu "So What".

Kejti Peri, koja je bila i jedna od voditeljki programa u liverpulskoj Eko areni, dobila je priznanje za najboljeg novog izvođača.

Nagrade su osvojili i Bijonse (Beyonce), i turski pevač Emre Ajdin - koga su glasači proglasili za omiljenog evropskog izvođača. Nagrađena je i nemačka tinejdž atrakcija "Tokyo Hotel" za najbolji živi nastup.

Slušajte Bijonse na B92.fm

Ceremoniji u prepunoj Eko areni prisustovalo je oko 10.000 ljudi. Em-Ti-Vijev vizuelno zapanjujući šou uveličali su i živi nastupi pevačica Pink, Bijonse, Dafi, grupa "The Killers", "Take That", "The Ting Tings", hip-hopera Kanje Vesta i rokera Kid Roka.

O nagradama Em-Ti- Vija odlučuju glasovi gledalaca izuzev u kategoriji video zvezda.

Prošle godine glasalo je skoro 80 miliona ljubitelja muzike.

Regionalnu nagradu Em-Ti-Vi Adrija osvojio je bosanskohercegovački pevač Laka, koji je predstavljao svoju zemlju na protekloj "Pesmi Evrovizije" - više o ovoj temi

Foto: Beta

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MTV nagrade: Amerikanci dominirali, Laka najbolji na Balkanu

Izvor: Blic, 07.Nov.2008

Američke zvezde dominirale su sinoć na dodeli evropskih MTV nagrada u Liverpulu. Ipak, glavna zvezda večeri bio je bivši "Bitls" Pol Makartni, kome je uručeno priznanje, specijalno ustanovljeno za njega, pod nazivom Legenda nad legendama, navodi BBC....."Ovo je čovek koji je izmislio moj posao",...

Nastavak na Blic...

Kako su Amerikanci spasli svet - dodela MTV nagrada

Izvor: Kontra magazin, 07.Nov.2008

U najdosadnijoj, najnemaštovitijoj i najnebitnijoj dodeli evropskih MTV nagrada u proteklih petnaest godina, Amerikanci su dominirali i po broju nagrada koje su dobili ali i po preterivanju sa podrškom Baraku Obami. Britney Spears i 30 Seconds To Mars su osvojili po dve nagrade a među retkim Evropljanima...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.