Dodeljena nagrada Marijan Anderson

Izvor: B92, 06.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljena nagrada Marijan Anderson

Američka književnica Maja Andželu i televizijski producent Norman Lir dobiće nagradu Marijan Anderson koja se dodeljuje umetnicima čiji je rad od dobrobiti za čovečanstvo.

Svečana dodela nagrada biće održana 17. novembra u Filadelfiji, a uz priznanje ide i ček na 100.000 dolara.

Maja Andželu napisala je više od deset bestselera, a autorka je i zbirki poezije, pozorišnih komada i knjiga za decu. U odboru je Američkog instituta za film i članica Američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udruženja režisera.

Norman Lir je tvorac, producent i scenarista kultnih televizijskih serija među kojima su "All in the Family", "Maud", "Sanford and Son" i "The Jeffersons".

Nagrada Marijan Anderson nosi ime operske pevačice koja je umrla 1993. u 97. godini.

Među prethodnim dobitnicima priznanja su Elizabet Tejlor, Opra Vinfri, Ričard Gir, Gregori Pek, Hari Belafonte i Sidni Poatje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.