Dodeljen Zlatni globus 2010.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljen "Zlatni globus" 2010.

LOS ANĐELES - Svečana ceremonija dodele priznanja "Zlatni globus", kojim Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu nagrađuje najbolja filmska i televizijska ostvarenja, održana je 67. put noćas u hotelu Beverli Hilton u Los Anđelesu.

Za najbolji film u kategoriji drame proglašen je naučno-fantastični film "Avatar", za najboljeg glumca u istoj kategoriji Džef Bridžis za ulogu kantri pevača u filmu "Crazy Heart", a za najbolju glumicu Sandra Bulok u "The Blind Side".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najbolje ostvarenje u kategoriji komedija ili mjuzikla, je "Mamurluk u Vegasu" (The Hangover), najbolji glumac u toj kategoriji Rober Dauni Džunior u "Šerloku Holmsu", a glumica Meril Strip u filmu "Julie & Julia".

Priznanje za najboljeg režisera dobio je Džejms Kameron za film "Avatar", a za scenario Džejson Rajtman i Šeldon Tarner za "Up In the Air" (U vazduhu).

Najbolji strani film je nemački "Bela traka" Mihaela Hanekea, koji je prošlog meseca u Bohumu proglašen za najbolji evropski film.

Počasna nagrada "Sesil B. De Mil" za životno delo dodeljena je režiseru Martinu Skorsezeu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.