Dodeljen Gran pri u Angulemu

Izvor: B92, 28.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljen Gran pri u Angulemu

Francuski autori stripova Filip Dipui i Šarl Barberijan dobili su Gran pri žirija na Međunarodnom festivalu stripa u francuskom gradu Angulemu.

Žiri Međunarodnog festivala stripa po prvi put u istoriji festivala uručio je nagradu tandemu autora u francuskom gradu Angulemu.

Par "Dipui - Barberijan" proslavio se 1990-ih godina junakom pod imenom Gospodin Žan, tridesetogodišnjakom koji se suočava sa životnim problemima.

„Zaista je bilo nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Filip i Šarl ne dobiju nagradu kao duo. Ovo nije prvi put, njih dvojica su u prošlosti već dobijali priznanja za njihov rad kao duo", izjavio je umetnički direktor festivala Benoa Mušard.

Nagrađeni duo prvi put se medijima pojavio 1984. godine a pozornost šire javnosti osvojili su 1990. godine serijom stripova pod nazivom „Monsieur Jean".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.