Dobro došli na Goli otok, izložba fotografija o mestu o kome se nije govorilo

Izvor: RTS, 13.Jun.2020, 20:49

"Dobro došli na Goli otok", izložba fotografija o mestu o kome se nije govorilo

Posle višemesečne pauze, otvoreni su galerijski prostori Kulturnog centra Beograda izložbama "Dobro došli na Goli otok" fotografa Milomira Kovačevića i postavkom internacionalne grupe umetnika.
Nove izložbene postavke u Kulturnom centru Beograda spajaju dela savremenih umetnika koji u svom radu preispituju različite dimenzije i značenja vremena - društvene, sociološke i kulturološke fenomene nekad i sad.

Izložbom "Dobro došli na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Goli otok" u galeriji Artget o istorijskom mestu o kome se nije govorilo sa 34 fotografije progovara autor internacionalne reputacije Milomir Kovačević.
"Dobro došli i na Goli otok i u Kulturni centar i na Iva lab. To je neka mala sreća kada ne znamo kuda se krećemo kada idemo ka nekom malom cilju, a zapravo se sve menja iz dana u dan. Bar ova izložba koja ima taj čudesan, a ironičan naziv zapravo je i neka moguća budućnost Golog otoka kao buduće turističke destinacije", kaže Vesna Danilović, urednica programa KCB-a.
Izložba "Vreme 244 minuta '33'sekunde ' - IVA.lab" u Likovnoj i galeriji Podroom ukršta radove 15 internacionalnih vizuelnih autora.
"Problematizujemo pojam vremena, to nije prvi put u umetnosti, to su umetnici radili vekovima unazad, ali ono što jeste neka poveznica između filma i videa jeste vreme", ističe Slađana Petrović Varagić, kustos izložbe.
Raznovrsnim pristupima umetnici preispituju moć i značenje pokretne slike u današnjem vremenu. U neprestanoj borbi za nečije sekunde i minute, gubimo kontrolu nad sopstvenim vremenom. Umetnici su se jako obradovali otvaranju izložbi.
"Nije isto deliti umetnost onlajn i deliti umetnost uživo", dodaje Varagićeva.
Dobro došli u Kulturni centar Beograda, na junska izložbena događanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.