Dobra žena otvara 45. Sofest

Izvor: SEEcult.org, 13.Jun.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra žena otvara 45. Sofest

Filmski festival u Sopotu - Sofest, čije će 45. izdanje biti održano od 5. do 9. jula, otvoriće glumica, a odnedavno i rediteljka Mirjana Karanović, koja će predstaviti rediteljski prvenac “Dobra žena”.

Film “Dobra žena” Mirjane Karanović imao je svetsku premijeru na Sandensu početkom godine, a zatim je prikazan i na festivalima u Geteborgu i Klivlendu. Domaću premijeru imao je na 44. Festu na kojem je Karanovićeva dobila nagradu žirija za najbolju žensku ulogu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << a uručena joj je i “Politikina” nagrada “Milutin Čolić” za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji.

Mirjana Karanović potpisuje i scenario za film “Dobra žena”, koji nosi poruku o etičkom imperativu naspram lojalnosti porodici ili bilo čemu drugom – kroz priču o ženi koja saznaje posle niza godina istinu o učešću svog naigled savršenog muža u ratnom zločinu, a ujedno i da boluje od raka.

U razvijanju priče filma “Dobra žena” učestvovali su i reditelji Stevan Filipović i Darko Lungulov.

Mirjana Karanović igra glavnu ulogu Milene, supruge i majke troje dece, koja živi u skladnom braku sa uspešnim biznismenom u predgrađu Beograda, a slučajno otkriva na staroj porodičnoj kaseti snimak ratnog zločina u kojem učestvuje njen suprug. Milena se odlučuje da ga prijavi, za razliku od druga dva ženska lika – udovice koja nije dobijala batine od supruga samo dok je bio na ratištu, i žene kojoj sve na svetu predstavlja muž, takođe ratni veteran, koji se odaje alkoholu, ucenjuje Mileninog muža i gine pod misterioznim okolnostima.

Uz Mirjanu Karanović, u filmu igraju i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović i Ksenija Marinković.

Fokus 45. Sofesta biće na snimateljskom radu – kameri, najavio je Centar beogradskih festivala – Cebef, koji je i organizator Festa i Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirjana Karanović otvara 45. SOFEST

Izvor: B92, 13.Jun.2016

Glumica, a od nedavno i rediteljka, Mirjana Karanović otvoriće 45. izdanje SOFEST-a..Nacionalna filmska smotra u Sopotu biće održana od 5. do 9. jula, a na otvaranju će biti prikazan rediteljski prvenac Mirjane Karanović, film "Dobra žena."..Ovo ostvarenje od početka godine niže uspehe na festivalima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.