Doboš i Filharmonija na Kolarcu

Izvor: B92, 04.Apr.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doboš i Filharmonija na Kolarcu

U petak 5. aprila u 20h na Kolarcu, nastavlja se jedan od najatraktivnijih ciklusa sezone Beogradske filharmonije, Bizarrte, u okviru kojeg će biti predstavljen doboš kao solistički instrument.

"Bizarrte"

Dirigent: Danijel Rajskin

Solista: Aleksandar Radulović, udaraljke

D. Šostakovič: Džez svita br. 2

A. Meson: Koncertni komad za doboš i orkestar

J. Sibelijus: Simfonija br. 2

Velika sala Kolarčeve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadužbine,

5. april 2013 20h

Na programu koncerta, kojim će dirigovati Danijel Rajskin, šef-dirigent Rajnske filharmonije, biće Svita za revijalni orkestar br. 2, D. Šostakoviča, Koncertni komad za doboš i orkestar A. Mesona, kao i Sibelijuseva Druga simfonija, poznata i kao Simfonija nezavisnosti.

Danijel Rajskin je tokom četiri sezone redovan gost Beogradske filharmonije. „Uvek se sretnemo kao stari prijatelji i sarađujemo u pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi, punoj uzajamnog poverenja. Ovi muzičari su strastveni i emotivni, izražene individualnosti, a najviše me raduje to što svaki put kada dođem primetim kako su otišli još jedan korak napred“, rekao je Rajskin.

Prvi put u karijeri kao solista, doboš će svirati perkusionista Beogradske filharmonije, Aleksandar Radulović.

“U orkestru Beogradske filharmonije, ja sam onaj koji svira u 800 litara vode, u felne, olovne ploče, neobične instrumente, imitira ptice, fosile i prirodne nepogode. Ritmom dočaravam atmosferu u rasponu od španske kafane do bečke dvorane. To što sam dobio priliku da nastupim kao solista ispred svojih kolega, za mene je velika čast”, rekao je Radulović pred svoj prvi nastup sa Filharmonijom.

Fondacija Beogradske filharmonije se, donacijom od 100.000 dinara, priključila akciji za prikupljanje sredstava za transplantaciju srca Tijane Ognjanović, a u petak će i svi posetioci i muzičari iz orkestra imati priliku da daju svoj prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.