Dizni ponovo na meti kritika: Ovoga puta zbog modernizovane verzije Bambija VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 08:06

Dizni ponovo na meti kritika: Ovoga puta zbog modernizovane verzije "Bambija" VIDEO

Diznijev plan da modernizuje crtani film "Bambi", umanjujući značaj smrti njegove majke, naišao je na kritike.

Ovo nije prvi put da Dizni naizlazi na kritike gledalaca, s obzirom da je odluka da lik Arijel glumi crnkinja Halle Bailey takođe naišla na osude.

Naime, spisateljica Lindzi Anderson Bir otkrila je za Kolider da uveliko radi na pisanju scenarija za modernizovanje crtanog filma "Bambi" iz 1942. godine, kako bi ga približila današnjoj deci.

"Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga približim današnjoj deci, kako bi se bolje povezali sa njim", rekla je ona za Kolider.

"Ne želim da otkrivam previše, ali mislim da su mnogi roditelji osetljiviji kada je deo o smrti Bambijeve majke u pitanju, te zbog toga nisu želeli da crtani pokažu svojoj deci ", dodala je ona,

Ljudi nisu oduševljeni idejom spisateljice

"Modernizovani Bambi? Ta priča i danas ima poruku", "Pitam se šta znači 'modernizovan'? Hoće li Bambi biti pretvoren u losa?", "U Bambijevoj originalnoj priči nije bilo ničega što bi vrištalo 'ovo je napravljeno 40-ih' “, samo su neki od komentara na X-u(bivši Tviter).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.