Dizni: Šta je u glavi 11-godišnjakinje?

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizni: Šta je u glavi 11-godišnjakinje?

Poslednje dve godine, možda i najmisteriozniji projekat Pixar Animacija je naredni film režisera Pita Doktera - "Inside Out", priča smeštena u mozak jedne devojčice.

Na "D23 Expo" skupu u Anhajmu proteklog vikenda, bio je i Dokter sa svojim producentom Džonasom Riverom, gde je i otkrio detalje svog ambicioznog projekta.

"Inside out" prati priču jedanaestogodišnje devojčice Rajli čija se porodica seli iz Minesote u San Francisko u periodu kada ona već polako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazi u adolescenciju. Ovo nije slučajnost, obzirom na to da je sam reditelj otac ćerke tinejdžerke i odrastao je u Minesoti.

Pored Rajli, ostali glavni likovi su emocije u njenoj glavi - Bes (mali crveni sa kravatom), Gađenje (mali zeleni duh), Strah (mršavi ljubičasti slabić) i Tuga (okrugla plava sa naočarima). Ove emocije vladaju Rajlinim reakcijama i bore se za kontrolu i "vlast nad štabovima".

Time što se nije fokusirao na superheroje ili životinje koje govore već na "događaje" u ljudskom umu, film "Inside Out" će biti prava izazov, kako za reditelja tako i za Diznijev marketing.

Međutim Dokter ima iskustvo u pravljenju "čuda" sa filmovima. Njegov film iz 2009. godine "Up" (Do neba), o starcu i dečaku izviđaču koji zajedno dolete do Južne Amerike u kući koja leti uz pomoć balona, zaradio je 731 milion dolara i dobio Oskara za animaciju.

"Inside Out" u bioskope dolazi 19. juna 2015. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.