Dirljiva priča o dva luzera

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljiva priča o dva luzera

Predstava „Eling" prema tekstu Sajmona Benta u režiji Marka Manojlovića biće premijerno izvedena u četvrtak, 13. marta (20 sati), na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

U ovoj adaptaciji istoimenog norveškog filma kandidovanog za „Oskara" 2002. godine, koji je snimljen prema romanu Ingvara Ambjordsena, glavne uloge tumače Pavle Pekić, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustić, Ivan Tomić i Jelena Ćuruvija-Đurica. Reditelj Marko Manojlović rekao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jučerašnjoj konferenciji za novinare u BDP-u da je ovo priča o dva gubitnika (Pavle Pekić kao Eling i Ljubomir Bandović kao Kjel Barne) smeštena u psihijatrijskoj ustanovi, koji se samo trude da budu srećni i zadovoljni. „Tekst Sajmona Benta je u inače prilično svedenu nordijsku priču uneo neke elemente tipičnog anglosaksonskog pripovedanja, u kojem je svaka dirljiva situacija ispraćena nekom šalom, a mislim da smo mi uspeli da napravimo taj balans dirljivog i komičnog", kaže Manojlović. On ističe da je sve u ovoj predstavi (koja traje bezmalo dva sata) bazirano na priči, pa se to odnosi i na glumce, čiji je osnovni zadatak bio da do kraja isprate priču. Pavle Pekić, koji u predstavi tumači lik Elinga, „autističnog maminog sina", kaže da su njegova i uloga koju tumači Ljubomir Bandović toliko zahtevne da se može reći da su obavili rudarski posao. Scenograf u predstavi je Marija Kalabić, a kostimograf je Lana Cvijanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.