Direktorka kastinga objasnila zašto mlađi glumci ne glume Džejmsa Bonda: Nemaju mentalni sklop

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 08:04

Direktorka kastinga objasnila zašto mlađi glumci ne glume Džejmsa Bonda: "Nemaju mentalni sklop"

Dugogodišnja direktorka kastinga za filmove o Džejmsu Bondu, Debi Mekvilijams, objasnila je zašto neće birati mlade glumce za kultnu ulogu agenta 007.

Od kada je Danijel Krejg objavio da se povlači kao najpoznatiji svetski agent, beskonačne su spekulacije o tome ko bi mogao da ga zameni.

Iako još uvek nismo bliže saznanju ko je sledeći Džejms Bond, oni koji rade iza kulisa franšize objavili su niz detalja o tome šta traže od novog glumca, a šta ne traže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovo uključuje godine budućeg agenta 007 - malo je verovatno da će to biti mlađi glumac, smatra Mekviljamsova, koja je radila na filmovima o Džejmsu Bondu od 1981. godine.

Mekvilijamsova je za Radio Tajms rekla da su mlađe zvezde bile na audicijama za tu ulogu kada su se kandidovale za Casino Royale 2006. godine. Uloga je na kraju pripala Kregu, koji je imao 30 godina, i nijedan mlađi glumac nije sasvim odgovarao toj ulozi iz više razloga.

"Kada smo počeli, bilo je malo drugačije. Gledali smo dosta mlađih glumaca i jednostavno mislim da nisu imali ozbiljnosti. Nisu imali iskustva, nisu imali mentalni kapacitet da to prihvate, jer to nije samo uloga koju oni preuzimaju, to je ogromna odgovornost. Tako da smo nekako usavršili tu ideju i vratili se na tablu za crtanje i počeli ispočetka", rekla je Mekvilijamsova.

"Timoti Dalton je bio poznat, ali kao šekspirovski glumac. Pirs je bio poznat, ali uglavnom sa televizije. Rodžer Mur je bio poznat sa televizije. Šon Koneri nije bio poznat – niko nikada nije čuo za njega. Određena publika je čula za Danijela Krejga, ali mnogo više nezavisna bioskopska publika. Uopšte nije radio nikakve velike komercijalne filmove i nije bio naročito poznat glumac", objasnila je ona.

Prošle godine, producentkinja Barbara Brokoli rekla je da zaista žele da uzdrmaju stvari ulogom, rekavši za Variety da Bond "evoluira baš kao i muškarci“. Ona je objasnila da su pre nego što su uopšte razmatrali potencijalne glumce, morali da odrede tačno gde žele da idu sa likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.