Deveta Nušićijada oborila rekorde posećenosti

Izvor: RTS, 26.Avg.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveta "Nušićijada" oborila rekorde posećenosti

U Ivanjici je završena deveta obnovljena Nušićijada, koja je, po oceni organizatora, oborila dosadašnje rekorde posećenosti.
Nušić je skoro četiri dana bio Gradonačelnik ivanjičke prestonice kulture, smeha, zabave. Za glumca Milosavljevića deveti put Nušićijada je više od uloge.

"Sa svakim se trudim da budem u dobrom dijalogu, da svakog saslušam, da se podružim, da se proveselim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i to je mnogo mnogo teža uloga nego biti u pozorištu", kaže glumac Milan Milosavljević.
Proteklih dana na šest gradskih scena posetioci su imali priliku da pogledaju devet pozorišnih predstava, 10 muzičkih koncerata, nekoliko filmova, četiri izložbe i još puno sadržaja namenjenih svim generacijama.
Gosti iz Srbije ali i iz sveta poručuju da je Nušićijada jedinstvena.
Deveta obnovljena "Nušićijada" po oceni organizatora oborila je dosadašnje rekorde posećenosti, a organizatori kažu – ovakva manifestacija donosi im mnogo više.
"Ne samo veći broj gostiju za 'Nušićijadu', već i u toku godine imamo zbog 'Nušićijade' goste koji se odluče da dođu u Ivanjicu, u naša prelepa sela, u naš grad", kaže Radomir Lišanin iz Turističke organizacija Ivanjica.
Simbolično i na kraju ovogodišnje manifestacije Nušić je ključeve grada vratio aktuelnom predsedniku opštine.
"Hvala Ivanjičanima i celoj Srbiji, takođe ljudima koji su došli iz inostranstva što su uspeli odnosno dali svoj doprinos da ova manifestacija bude na nivou na kome zaslužuje", poručio je predsednik Opštine Ivanjica Zoran Lazović.
U program su učestovali besednici, humoristi, zabavljači, pisci, muzičari.
Nagrađeni su najbolji satiričari, a u specifičnom ambijentu i čuvenom ivanjičkom čaršijanju uživali su oni koji su, kako kažu, bar nakratko zaboravili na sekiraciju i nevozu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.