Izvor: SEEcult.org, 03.Dec.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derviš i smrt u Skoplju

Nagrađivana predstava “Derviš i smrt” Narodnog pozorišta u Beogradu, sa makedonskim glumcem Nikolom Ristanovskim u glavnoj ulozi, gostovaće 4. i 5. decembra na sceni Makedonske opere i baleta u Skoplju. Čuvena drama Meše Selimovića, u režiji i adaptaciji Egona Savina, premijerno je izvedena 27. decembra 2008. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a 2009. proglašena je najboljom u prethodnoj, 140. sezoni. Ristanovski, koji igra glavnog junaka Selimovićeve drame, Ahmeda Nurudina, dobitnik je prestižne nagrade “Raša Plaović” za 2009.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Narodno pozorište gostuje u Skoplju

Izvor: B92, 03.Dec.2010

Narodno pozorište iz Beograda izvešće 4. i 5. decembra na sceni Makedonske opere i baleta u Skoplju, predstavu "Derviš i smrt" Meše Selimovića, u režiji Egona Savina...U Skoplju će, kako je saopšteno, glavnog junaka Ahmeda Nurudina igrati popularni makedonski glumac Nikola Ristanovski, a u podeli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.