„Deretina nagrada“ Basari

Izvor: Blic, 07.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Deretina nagrada“ Basari

Nagrada Grafičkog ateljea „Dereta" za najbolju knjigu objavljenu u toj izdavčkoj kući 2007. godine dodeljena je juče Svetislavu Basari za roman „Uspon i pad Parkinsonove bolesti". Nagrada se sastoji iz povelje i novčanog iznosa (50.000 dinara).

„Ovo je već četvrta nagrada koju dobijam za istu knjigu za godinu dana, što je više nego u čitavoj mojoj karijeri. O ovoj knjizi je već toliko toga rečeno da mislim da bih prešao granicu dobrog ukusa ako bih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o njoj govorio i danas, pa je bolje da sada malo slušamo muziku", rekao je Basara primajući nagradu iz ruku urednika „Derete" Petra Arbutine, nakon čega je usledilo muziciranje Snežane (klavir) i Mileta Stankovića (violončelo). Dijana Dereta iz ove izdavačke kuće rekla je da su glavni principi dodeljivanja nagrade „kvalitet i doslednost, bez obzira na lobiranja i književne mode". Inače, ovo je 17. put da se dodeljuje ova nagrada. Inače, ovo je sedamnaesti put da se dodeljuje ova nagrada, a Basara je dosad dva puta bio laureat (1996. i 1997).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.