Depeche Mode na Ušću 19. maja!

Izvor: Studio B, 23.Okt.2012, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depeche Mode na Ušću 19. maja!

Engleski elektro pioniri, Depeche Mode, u okviru svoje evropske turneje kojom proslavljaju 30 godina rada, posetiće Beograd u nedelju 19. maja i na Ušću održati dugoočekivani koncert.

Prodaja ulaznica za koncert Depeche Mode u Beogradu počeće u ponedeljkak 29. oktobra putem sajta Gigstix.com. Za najbrže fanove obezbeđen je veoma ograničen broj promotivnih ulaznica po ceni od 2990 dinara.

Kada se promotivne ulaznice rasprodaju, regularna cena ulaznica za parter >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iznosiće 3990 dinara. Ulaznice za fan pit, koje će takođe biti u ograničenom broju iznosiće 5990 dinara a VIP ulaznice 9990 dinara.

Proslavljajući više od tri decenije uspešne karijere i preko 100 miliona prodatih ploča, Depeche Mode će konačno podeliti svoju neprikosnovenu energiju uživo sa publikom u Srbiji, gde važe za jedan od najomiljenijih bendova. Konferencija za medije počela je tačno u 13.30h, a brojnim novinarima - kojih je bilo nekoliko stotina - obratili su se Dejvid Gan, Endi Flečer i Martin Gor.

"Snimili smo preko 20 pesama koje su u konkurenciji za novu ploču. Te pesme se tokom rada u studiju menjaju i mi to volimo. Treba da prođe dosta vremena pre nego što pesma postane Depeche Mode pesma."

Što se tiče koncerta koji je bio zakazan 2009. u Beogradu, pa onda otkazan, DM su fanovima u Srbiji poručili: "Izvinite. Takav je život, takve stvari se dešavaju,moraš se boriti sa udarcima. Mi ćemo se sledeće godine svakako iskupiti publici u Srbiji na najbolji mogući način"

"Možda za našu muziku neki ljudi misle da je mračna i verovatno je to tako... Ali za nas je je to iskrena muzika i prepuna emocija... I dalje nas raduju nastupi uživo, energija tokom koncerata. Mi smo postali bend kakav smo danas tokom godina, tokom iskustava sa koncerata. To je i dalje najveći izazov za nas.

"Još radimo na imenu albuma i nazivu turneje, kao i na izboru izdavača... Ponekad je potrebno više vremena za to..."

"Nikada se nismo uklapali u muzički "biznis". Imali smo sreću da imamo odanu bazu fanova i da mnoge ljude i dalje zanima to što radimo."

Na pitanje novinara da li su do sada napisali pesmu svojih snova, DM su rekli: "Tokom godina napisali smo mnoge pesme, ali nisam siguran da možemo da izdvojimo baš jednu pesmu koja je "ta". Ali, na našoj novoj ploči biće tri ili četiri za koje bi to mogli da kažemo."

Evropski deo turneja počinje 7 maja u Tel Avivu, a završava se 29. u Minsku. Posle evropske turneje Depeche Mode kreću na turneju po Americi.

Britanski trio je prodao više od 100 miliona albuma i singlova širom sveta što ih čini jednim od najuspešnijih elektronskih bendova u muzičkoj istoriji. Bend se nalazi na listi "50 bendova koji su promenili svet" a "Q" magazin ih je nazvao najpopularnijim elektronskim bendom na svetu.

Depeche Mode su zamalo održali koncert u Beogradu 20. maja 2009. na Ušću, u okviru evropskog dela turneje pod nazivom "Tour of Universe", ali su zbog bolesti Dejvida Gana bili primoran da otkažu svirke u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Rigi i Viljnusu.

Pevač je 12. maja 2009. pretrpeo težak napad gastroenteritisa, a u bolnici mu je otkriven i maligni tumor bešike, koji je uspešno uklonjen i od koga se Dejv sada sasvim oporavio.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.