Dela Pavića i Kapora u izdanju Platoa

Izvor: Studio B, 03.Okt.2012, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dela Pavića i Kapora u izdanju "Platoa"

Izdavačka kuća "Plato" predstavila je reprinte izabranih priča Milorada Pavića "Izvrnuta rukavica" i "Gvozdena zavesa" i prva dva dela "Sarajevske trilogije" Mome Kapora.

Kako je novinarima u knjižari "Plato" rekla urednica Nataša Anđelković, Pavićeve zbirke priča su njegove prve posthumno objavljene knjige a u pripremi je i "Predeo slikan čajem" koji će biti objavljen i na engleskom jeziku i koji je, prema njenom mišljenju, posle "Hazarskog rečnika" najvažnije Pavićevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << delo. 

Anđelković je podsetila da je "Plato" pre desetak godina objavio dve knjige Pavićevih priča i eseja i da su danas predstavljene zbirke nastavak te lepe saradnje. Kada je reč o Kaporu, Anđelković je rekla da je i on jedan od autora koji je obeležio protekle decenije srpske književnosti i da će "Plato" osim "Sarajevske trilogije" izdati i zbirku priča "I druge priče".

I Pavić i Kapor izabrani su sa ciljem negovanja nove publike i vraćanja književnosti, lepoj reči, zanimljivim i dirljivim pričama, rekla je urednica u "Platou".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.