Darkshines – CD Where

Izvor: S media, 20.Jul.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darkshines – CD Where

Malo je sastava koji –realnost i praksa nas u tome nesumnjivo podržavaju- umeju da zazvuče evropski. Kragujevački sastav Darkshines, napravio je pravi mali bum, objavivši svoje debitantsko CD istvarenje, ni manje, ni više, nego za vodeću srpsku izdavačku kuću – PGP.

Album sa nanizanih osam kompozicija, ni jednom svojim delom ne odstupa od melodičnog gotik prizvuka (pre svega u vokalnim rešenjima), ali ni od tzv. progresivne metalizirane struje, koja je, evo vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i čujemo, aktuelna i dan danas. Možda su ključne figure sastava udarni dvojac, Branislav Blagojević (gitare) i vokal Jelena Savković. Pored njih, sastav Darkshines čine još i Vojin Ratković za setom bubnjeva, Ivan Ilić na drugoj električnoj gitari i Ratko Petrović na basu. U komadu Your tears, oni umeju da zazvuče zanosno melodično, dok je reprezentativni komad na albumu Where, upravo – Let me in your heart. Aktuelni CD, dokaz je da osobena umetnost i entuzijazam mogu da se transponuju u trijumfalna rešenja. Poput ovog!

Cd izdao: PGP RTS

Milan B. Popović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.