Darko Suvin na beogradskim fakultetima

Izvor: Art-anima.com, 01.Maj.2012, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Suvin na beogradskim fakultetima

Darko Suvin, eminentni teoretičar, kritičar i znalac književnosti, dugogodišnji predavač na Univerzitetu Mekgil u Montrealu, odakle se povukao u zvanju profesor emeritus, predstaviće svoju knjigu eseja “Naučna fantastika, spoznaja, sloboda” (Beograd, 2009) u ponedeljak 14. maja 2012. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu (amfiteatar na V spratu, ulaz iz Knez Mihailove 40) u terminu od 13:15 do 14:45h.

U razgovoru o knjizi profesora Suvina i njegovom doprinosu teorijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << utemeljenju naučne fantastike i tumačenju književnih ostvarenja ovog žanra učestvovaće: dr Zorica Đergović-Joksimović (Filozofski fakultet, Novi Sad), dr Bojan Jović (Institut za Književnost i umetnost, Beograd), dr Zoran Živković (Filološki fakultet, Beograd) i dr Novica Petrović (Fiolološki fakultet, Beograd).

Pored toga što će predstaviti knjigu na beogradskom Filološkom fakultetu, Darko Suvin će biti gost i Fakulteta dramskih umetnosti, na kome će u četvrtak 10. maja održati predavanje o Bertoltu Brehtu.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.