Darko Bajić se pomirio sa Nišlijama

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Bajić se pomirio sa Nišlijama

Savet Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu koji će biti održan na Letnjoj pozornici na Niškoj tvrđavi od 21. do 27. avgusta oglasio se saopštenjem i konačnim programom ovogodišnjeg 43. po redu festivalskog izdanja. Posle teških reči i javne polemike koju je reditelj Darko Bajić vodio sa organizatorima Festivala, revoltiran njihovom ocenom da je aktuelna produkcija srpskog filma po kvalitetu katastrofalna i Bajićeve odluke da povuče svoj novi film „Na lepom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << plavom Dunavu“ sa Festivala, došlo je do pomirenja. O tome svedoči šturo saopštenje organizatora Festivala prosleđeno medijima.

- Savet 43. festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu smatra da, umesto novinske polemike, o situaciji u srpskom filmu treba razgovarati na posebnom okruglom stolu u okviru Filmskih susreta, a našeg eminentnog reditelja Darka Bajića poziva da bude jedan od učesnika ovog okruglog stola i da u interesu srpske kinematografije, glumaca i Festivala pruži priliku sjajnoj niškoj publici da prikazivanjem filma „Na lepom plavom Dunavu“ odgleda celokupnu domaću produkciju - kaže se u saopštenju festivalskog Saveta.

- Festival na kome će se za Gran pri Naisa, Caricu Tedoru i Cara Konstantina i ostale nagrade takmičiti svih 12 filmova snimljenih u ovogodišnjoj produkciji otvoriće ostvarenje Stefana Arsenijevića „LJubav i drugi zločini“. U zvaničnoj konkurenciji biće prikazani i filmovi „Četvrti čovek“ Dejana Zečevića, „Čitulja za Eskobara“ Milorada Milinkovića, „Nije kraj“ Vinka Brešana, „Peščanik“ Sabolča Tolnaija, „Bledi mesec“ LJubiše Samardžića, „Na lepom plavom Dunavu“ Darka Bajića, „Miloš Branković“ Nebojše Radosavljevića, „Maša“ Siniše Kovačevića, „Biro za izgubljene stvari“ Bate Prelića, „Princ od papira“ Marka Kostića i „Čarlston za Ognjenku“ Uroša Stojanovića. Na svečanom zatvaranju Festivala 27. avgusta, kada će biti uručene nagrade, biće prikazan dokumentarac o nedavno preminuloj muzičkoj legendi rodom iz Niša Šabanu Bajramoviću.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Na festivalu u Nišu 12 filmova

Izvor: B92, 10.Avg.2008

Na 43. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, od 21. do 27. avgusta, u zvaničnom programu biće prikazano 12 filmova, uključujući premijeru "Maše" Siniše Kovačevića, kao i film "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.