Dara Džokić primila nagradu Raša Plaović

Izvor: Studio B, 22.Nov.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dara Džokić primila nagradu "Raša Plaović"

Primajući nagradu „Raša Plaović", 22. novembra na sceni Narodnog pozorišta glumica Dara Džokić pozvala je sve građane da podrže mlade ljude koji su u petak veče okupirali beogradski bioskop „Zvezda".

Nagradu „Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim scenama tokom prošle sezone Dara Džokić je primila za maestralnu ulogu Vajolet Veston u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž" Ateljea 212.

Ona je, zahvaljujući na nagradi, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da joj ona predstavlja čast i radost, vetar u leđa i potvrdu da se isplati baviti se teškim i lepim glumačkim poslom.

„Plaović je jedan od velikana koji su nam ostavili nešto u nasleđe. Zato osećam obavezu i odgovornost prema novoj plejadi mladih umetnika, koja je stigla, a nema gde da kaže šta misli i oseća", ukazala je ona.

„Ovih dana kada Raša dočekuje Ćirilova, Nikolu Simića, Mariju Crnobori, posebno mi je važna vest o događaju od sinoć u bivšem bioskopu 'Zvezda'. Ne rade bioskopi, zatvoreni su muzeji, a grupa mladih kreativaca je kao gradska gerila preuzela prostor za svoj program. Pozorišta se još drže i koristim ovu scenu za apel da podržimo te mlade ljude", naglasila je Dara Džokić.

Žiri je istakao da njena uloga u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž" doprinosi daljem održavanju visokih kriterijuma koje promoviše nagrada „Raša Plaović".

„Putem studiozne analize karaktera i psihološkog nijansiranja realistički kompleksnog dramskog materijala, Dara Džokić glumačku interpretaciju ovog lika bazira na prožimanju emotivnih i eksplozivnih stanja ljudske priode", obrazložio je predsednik žirija Dejan Mijač.

Glumici su priznanje su uručili predstavnici opštine Ub, rodnog mesta velikog srpskog glumca Raše Plaovića, kao i njegova praunuka, studentkinja književnosti Irena Plaović.

Dan Narodnog pozorišta obeležen je 22. novembra u Beogradu tradicionalnom dodelom godišnjih priznanja na Velikoj sceni tog teatra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.