Danska drama u Domu sindikata

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska drama u Domu sindikata

Od četvrtka 8. septembra na redovnom repertoaru Dvorane doma sindikata u Beogradu biće danski film "Žena koja je sanjala muškarca", u kome glavnu ulogu tumači Sonja Rihter.

Ljubav kao opsesija je glavni motiv filma "Žena koja je sanjala muškarca", u kome mladu i lepu K. progoni san koji sanja iznova i iznova – san o nepoznatom muškarcu. Jednoga dana, san postaje stvarnost. Tokom poslovnog puta, ona sreće muškarca iz svojih snova, i njen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savršen život je u opasnosti su zbog tajanstvene ljubavi koja je rađa između nje i potpunog stranca. "To je film o strasti koja se ostvaruje kao seksualna opsesija, i o posledicama koje ovakve opsesije mogu da imaju po živote aktera", piše u najavi distributera „MegaKom filma".

Glavnu žensku ulogu igra Sonja Rihter, poznata danska filmska i televizijska glumica koja se uporno kloni holivudske karijere.

Rihter je postala poznata po ulozi u filmu "Otvorena srca" danske rediteljke Suzane Bier, snimljenom 2002. godine po pravilima manifesta Dogma 95. Reditelj filma "Žena koja je sanjala muškarca", je Per Fli, najpoznatiji po "Danskoj trilogiji", filmskom serijalu koji u nastavcima prikazuje živote niže, srednje i više klase u Danskoj. Ulogu muža mlade K. rastrzanog saznanjem o prevari igra poznati švedski glumac Mikael Nikvist, a objekat opsesije fotografkinje igra poljski pozorišni, televizijski i filmski glumac Marćin Doroćinjski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.