Danijel Skinazi: Dinamika futurizma

Izvor: Arte, 06.Nov.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijel Skinazi: Dinamika futurizma

"Dinamika neofuturizma", izložba Danijela Skinazija u Beogradu Maeci Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja retrospektivu umetnika Danijela Skinazija, osnivača neofuturizma.

Ova izložba, čiji je kustos njegova kćerka Sara koja će biti prisutna na otvaranju, obuhvata značajan period njegovog stvaralačkog rada. Biće izloženo tridesetak dela u stilu neofuturizma, pretežno posvećena muzici i sportu sa protagonistima u pokretu i dinamici izraženim bojama >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << i oblicima. Polazeći od estetskih rezultata Umberta Bočonija i Đina Severinija, Skinazi razrađuje jednu novu etiku futurističkog slikarstva okrenutu vraćanju humanističkih vrednosti koje su okarakterisale istoriju italijanske umetnosti. Sa Karlom Kara i Đorđom De Kirikom, koji su pretočili italijansku umetnost u evropsku, radi i u Parizu zajedno sa najznačajnijim protagonistima savremene umetnosti. Slikar velike narativne moći, pored brojnih samostalnih izložbi u inostranstvu, posvećuje se i izradi čuvenih murala i umetničkih dela na javnim mestima u kojim predstavlja ljudske vrednosti neofuturizma.

Datum: od čet 9 nov 2017 do pon 15 jan 2018

Vreme: Od 11:00 do 16:00

Organizuje : IIC Belgrado

Ulaz :  Slobodan

Mesto: IIC Belgrado, Kneza Miloša 56, Beograd

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.