Dani Vajferta od 1. do 3. jula u Pančevu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 12:21

"Dani Vajferta" od 1. do 3. jula u Pančevu (AUDIO)

Posle dve godine pauze izazvane pandemijom virusa korona, u Pančevu će od 1. do 3. jula biti održani tradicionalni “Dani Vajferta”. Namera organizatora manifestacije, Turističke organizacije Pančeva, je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali ovog grada na jugu Banata.

Život Đorđa Vajferta, industrijalca, prvog guvernera Narodne banke, ktitora, poštovaoca umetnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kolekcionara, dobrotvora, zaštitnika dece, žena i siromašnih, neiscrpan je izvor inspiracije za turistički obilazak Pančeva.

Putovanjem kroz život i zaostavštinu Đorđa Vajferta, od njegovog rođenja 1850.-te i detinjstva pa sve do poslednjih dana i smrti 1937. godine, u Pančevu će nakratko oživeti davno zaboravljeno vreme pionirskih poduhvata: prvih domaćih pivara poznatih i u Evropi, prvih bankarskih transakcija, značajnih ulaganja u umetnost i nauku, i što je najvažnije, nesebičnih dobročinstava.

Program “Dana Vajferta” podeljen je u tri segmenta, od kojih izdvajamo turistički, kulturno-umetnički i onaj posvećen privrednicima. Posetioci će uživati u tri ulice: starih zanata, pivara i hrane.

Šta je sve još u planu slušamo od Svetlane Stojadinov iz Turističke organizacije Pančeva.

Organizatori su se odabirom poznatih imena iz sveta muzike potrudili da ova manifestacija bude izuzetno posećena.

U petak, 1. jula na Trgu “Đorđa Vajferta” nastupiće dr Nele Karajlić i “Zabranjeno pušenje”, u subotu “Valentino”, a poslednjeg dana Alen Islamović.

Sva tri koncerta zakazana su za 23 časa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sutra počinje 56. medjunarodni festival džeza u Montreu

Izvor: Beta, 30.Jun.2022, 09:06

Posle dve godine pauze zbog epidemije korona virusa, u švajcarskom gradu Montreu sutra počinje 56. izdanje medjunarodnog festivala džeza na kojem obično gostuju i muzičari koji se ne bavi tom vrstom muzike.Festival će otvoriti grupa A-Ha, a do 16. jula očekuju se nastupi Herbija Henkoka, Nika...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.