Danas vredi 250 evra, a prodaje se i u delovima: Muzej Jugoslavije se prisetio kultne barbike FOTO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 11:51

Danas vredi 250 evra, a prodaje se i u delovima: Muzej Jugoslavije se prisetio kultne barbike FOTO

Muzej Jugoslavije je nakon velikog uspeha filma "Barbi" režiserke Grete Gervig na društvenim mrežama objavio fotografije barbike napravljene po liku Lepe Brene.

"Dok ceo svet luduje za novim filmom 'Barbi', izdvajamo iz kolekcije barbiku napravljenu po liku Lepe Brene. Ovaj proizvod s likom poznate pevačice produciran je uz album 'Boli me uvo za sve', koji je ujedno i muzička podloga u filmu 'Hajde da se volimo 3 - Udaje se Lepa Brena' iz 1990. godine. Iako je izostavljen iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktuelnog filmskog spektakla, muzej je tu da ispravi nepravdu i podseti na ovaj važan jugoslovenski doprinos Barbilendu", napisali su.

Mnogi kolekcionari su zainteresovani za ovu lutku, koju su imale mnoge devojčice u Jugoslaviji. Ona danas vredi otprilike 250 evra. Cena, naravno, zavisi od očuvanosti i opreme koja ide uz nju.

Interesantno je i to da se barbika Lepa Brena prodaje i u delovima. Moguće je pronaći samo glavu, ruku ili nogu. Cena pojedinačnih delova kreće se od pet do 20 evra.

Barbika Lepa Brena je tada rušila rekorde prodaje, što je dokaz koliko je ova pevačica bila popularna u bivšoj Jugoslaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.