Danas počinje 46.Bitef

Izvor: Mondo, 12.Sep.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje 46.Bitef

Program 46. Bitefa počinje večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, sa predstavom "Pastorov crni veo" trupe "Sosijetas Rafaelo Sancio".

Predstava iz Ćezene u režiji Romea Kastelučija, otvoriće svečano 46.Bitef festival.

Do 22. septembra u konkurenciji za nagrade učestvovaće 13 predstava iz osam zemalja, u selekciji umetničkog direktora Jovana Ćirilova i Anje Suše.

Za zatvaranje je najavljena holandska predstava "Deca sunca" Iva van Hovea, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pozorištu na Terazijama.

Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu dodeliće međunarodni žiri čiji je predsednik univerzitetski predavač, istraživač, kustos i kritičar izvođačkih umetnosti Goran Injac iz Poljske.

Članovi su pisac, umetnički direktor festivala "Pasaž" Žan Pjer Tiboda iz Francuske, dramaturškinja Elizabet Šak iz Austrije, kao i rediteljka Đurđa Tešić i kostimografkinja i vizuelna umetnica Maja Mirković .

Bitef se ovoga puta održava pod sloganom "Izlet u istinu".

Kao i prethodnih godina, u okviru festivala novih pozorišnih tendencija biće održan niz pratećih programa - "Bitef na filmu", "Bitef polifonija", "Beograd na drugi pogled".

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.