Dan posvećen džezu u Beogradu: Duško Gojković, Tanja Jovićević, Jelena Jovović...

Izvor: Blic, 28.Apr.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan posvećen džezu u Beogradu: Duško Gojković, Tanja Jovićević, Jelena Jovović...

Po prvi put u Beogradu, na Svetski dan džeza, u subotu, 30. aprila, održaće se „Beogradski džez kraul festival“ na osam lokacija, kao inicijativa nezavisne grupe džez muzičara „Beogradski džez servis“.

Veliki broj klupskih džez svirki povezanih u jednoj večeri imaju za cilj da aktiviraju Beograđane i goste grada, da krenu od kluba do kluba, da slušaju i dožive džez.

Svi ljubitelji džeza će moći da uživaju u muzici i plešu „Lindy Hop“ uz plesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školu „Swing The Beat” u KC "Grad” koju će pratiti „The Down Beat Bear Band“ od 20.30 časova. U pivnici „Berliner” nastupa „Dragan Milovanović Trio“ sa gostom Predragom Revišinom od 21 čas.

Tanja Jovićević nastupa u “Džez bašti”, od 22 časa. U klubu „Muha”, na programu je Swing night sa Bobanom Đorđevićem i „Kvartetom Gorana Grbića“ sa početkom u 21 čas. U isti vreme u klubu „Filip” biće veče "Ladies sing", sa Jelenom Jovović i još sedam pevačica.

U klubu „Ulica” puštaće se ploče SFRJ džeza, u klubu „Leila” od 21 čas nastupaće do-džej Željko Kerleta. U „Metropolisu”, muzičkoj kafe-prodavnici, pored celodnevnog džez maratona posetioci će imati popust na kupovinu džez nosača zvuka.

U organizaciji grada Beograda na Trgu republike biće održan koncert Big Benda radio televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem, koji počinje u 19 časova, a Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival organizuju koncert u sali Amerikana od 21 čas na kome će nastupiti Miona Deler Babić i Lia Pale.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.