Izvor: Arte, 08.Maj.2020, 14:57

Dan Narodnog muzeja u Beogradu

Narodni muzej u Beogradu 10. maja 2020. godine obeležava 176. godinjicu od osnivanja. Najstariji državni muzej osnovan je ukazom ministra prosvete, književnika Jovana Sterije Popovića.

Muzej je osnovan bez inicijalne kolekcije, već samo apelom institucijama i pojednicima da se otpočne sa prikupljanjem starina za „muzeum serbski“. Nakon godina trajanja i razvoja, danas Narodni muzej u Beogradu čuva i dokumentuje više od 450.000 muzejskih predmeta koji čine sponu sadašnjosti sa kulturama i umetnošću iz prošlosti.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan Narodnog muzeja uz virtuenu izložbu "Trebenište"

Izvor: Blic, 08.Maj.2020

Narodni muzej u Beogradu 10. maja godine obeležava 176. godinjicu od osnivanja. Najstariji državni muzej osnovan je ukazom ministra prosvete, književnika Jovana Sterije Popovića. Muzej je osnovan bez inicijalne kolekcije, već samo apelom institucijama i pojednicima da se otpočne sa prikupljanjem...

Nastavak na Blic...

Dan Narodnog muzeja u Beogradu: Od osnivanja prošlo 176 godina FOTO

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 09:45

Narodni muzej u Beogradu 10. maja 2020. godine obeležava 176. godišnjicu od osnivanja...Najstariji državni muzej osnovan je ukazom ministra prosvete, književnika Jovana Sterije Popovića. Muzej je osnovan bez inicijalne kolekcije, već samo apelom institucijama i pojednicima da se otpočne sa prikupljanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.