Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Izvor: Beta, 03.Apr.2011, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

BEOGRAD, 3. aprila 2011. (Beta) - Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda obeležilo je 63. rodjendan, dodelom godišnjih nagrada zaslužnim umetnicima i izložbom o glumcu Ljubi Tadiću (1929-2005), čije ime nosi velika scena tog teatra.

Godišnje nagrade JDP-a dobio je ansambl predstave "Metamorfoze", kao i njen reditelj Aleksandar Popovski, a nagradjeni su i ansambl predstave "Rodjeni u Yu" i njen autorski tim, u kojem su dramaturzi Milena Bogavac, Maja Pelević, Filip Vujošević, Božo Koprivica i Miloš Krečković, i reditelj Dino Mustafić.

Godišnje nagrade JDP-a za glumu dobili su Svetozar Cvetković i Maja Izetbegović za uloge u predstavi "Elijahova stolica" reditelja Borisa Liješevića, kome je pripala godišnja nagrada JDP-a za režiju tog komada.

Nagradu za lepotu govora "Branivoj Djordjević" dobio je glumac Dragan Mićanović koji je, ujedno, nagradjen i za uloge u predstavama "Metamorfoze" i "Iz junačkog života gradjanstva".

Godišnju nagradu JDP-a za muziku dobio je Vladimir Pejković, za predstave "Iz junačkog života gradjanstva" i "Rodjeni u Yu", a za izuzetan doprinos umetničkim standardima JDP-a nagradjen je glumac Marko Baćović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JDP proslavio svoj 63. rođendan

Izvor: B92, 03.Apr.2011

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda obeležilo je danas svoj 63. rođendan, dodelom godišnjih nagrada zaslužnim umetnicima i izložbom o glumcu Ljubi Tadiću (1929-2005), čije ime nosi velika scena tog teatra...Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda obeležilo je danas svoj...

Nastavak na B92...

Obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Izvor: Blic, 03.Apr.2011

Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je danas svoj dan, 63. rođendan, dodelom godišnjih nagrada zaslužnim umetnicima, izložbom o glumcu Ljubi Tadiću (1929-2005), čije ime nosi velika scena tog teatra i prigodnom svečanošću...Kada je o priznanjima reč godišnje nagrade dobili su ansambl...

Nastavak na Blic...

Nagrađeni umetnici za Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Izvor: Politika, 03.Apr.2011

BEOGRAD  – Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) obeležen je dodelom tradicionalnih nagrada za najbolja umetnička ostvarenja na scenama tog teatra u proteklih godinu dana...Nagrade su dobili ansambli predstava „Metamorfoze” i „Rođeni u Ju”, kao i reditelji te dve predstave Aleksandar...

Nastavak na Politika...

Obeležen Dan JDP-a

Izvor: SEEcult.org, 04.Apr.2011, 03:34

Nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) za najbolje predstave u proteklih godinu dana dobili su ansambli predstava "Metamorfoze" i "Rođeni u YU", kao i reditelji te dve drame Aleksandar Popovski iz Makedonije, odnosno Dino Mustafić iz Bosne i Hercegovine. Nagrade za pojednačne uloge dobili...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.