Dado Topić otkriva spomenik Marliju

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dado Topić otkriva spomenik Marliju

Vođa grupe "Tajm" Dado Topić biće jedan od učesnika svečanog otkrivanja spomenika čuvenom jamajčanskom rege muzičaru Bobu Marliju (Marley) 23. avgusta u Banatskom Sokolcu.

Topićev menadžer Ilija Jovanović rekao je agenciji Beta da je pevač bio oduševljen pozivom organizatora festivala "Rok vilidž" (Rock Village) da ovde uz još neke poznate muzičare otkrije spomenik Marliju kao zaslužnom "borcu za slobodu sa gitarom u ruci".

"Dado je počaštvovan što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su organizatori mislili na njega. Legenda otkriva legendu. Obojica su borci za mir sa gitarom u ruci", kaže Jovanović.

Spomenik Bobu Marliju biće otkriven 23. avgusta u okviru festivala "Rok vilidž".

"Ponosni smo da objavimo da će prvi spomenik u Evropi legendi rege muzike Marliju (1945-1981) biti podignut u Banatskom Sokolcu. Tako ovo mesto ulazi u istoriju", navodi se na zvaničnom festivalskom sajtu.

Otkrivanje spomenika svetski poznatim ličnostima na prostoru bivše Jugoslavije počelo je postavljanjem biste zvezde hongkoških akcionih filmova Brus Lija (Bruce Lee) u Mostaru pre nekoliko godina.

Slušajte muziku Boba Marlija na B92.fm

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.