Da li je ona najveće iznenađenje 76. dodele Zlatnog globusa?

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ona najveće iznenađenje 76. dodele Zlatnog globusa?

Još samo nekoliko sati deli nas od početka dodele prve u nizu nagrada koje se u Holvudu dodeljuju za najbolja prošlogodišnja filmska ostvarenja.

Sa ukupno šest nominacija, filmska biografija nekadašnjeg potpredsednika SAD Dika Čeneja - film "Vajs", reditlja Adama Mekeja, slovi za najvećeg favorita ceremonije.

U stopu ga prati film "Zvezda je rođena" koji je režirao glumac Bredli Kuper, a o kome se veliki broj holivudskih kritičara izjašnjava veoma pozitivno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđajući mu osvajanje nagrade za najbolju dramu.

U kategoriji stranog filma jedan od najvećih favorita je film Alfonsa Kuarona "Roma", čija priča govori o odrastanju u Meksiku.

Među nominovanima za najbolji film nalaze se i "Black Klansman" Spajka Lija, i "Povratak Meri Popins" sa Emili Blant u glavnoj ulozi.

U kategoriji za najboljeg reditelja odlučivaće se između Kuarona, Lija, Pitera Farelija, Adama Mekeja i Bredlija Kupera, koje je takođe nominovan i za glavnu ulogu u svom filmu.

Kada je ova druga nomnacija u pitanju, Kuper će se suočiti sa žestokom konkurencijom Ramija Maleka, koji tumači ulogu Fredija Merkjurija u filmu "Boemska rapsorija", kao i, u filmu "Vajs" neprepoznatljivog, Kristijana Bejla u ulozi Dika Čeneja.

Holivudski mediji spekulišu da bi možda naveće iznenađenje 76. ceremonije dodele Zlatnog globusa mogla da bude Lejdi Gaga, kojoj se predviđa da bi mogla da osvoji čak dve nagrade za najbolju glumicu i pesmu u filmu "A Star is Born".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.