DRUGO VEČE V FESTIVALA “CONSTANTINUS”

Izvor: kult-URA.com, 07.Jun.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGO VEČE V FESTIVALA “CONSTANTINUS”

Drugo koncertno veče 5. festivala “Constantinus” biće održano 8. juna u sali Društva arhitekata Niša. Ove večeri nastupiće gudački kvartet “Mokranjac”, sa početkom od 20h. Ulaz je slobodan.
Gudački kvartet “Mokranjac” osnovan je 2010. godine, na inicijativu muzičke škole “Mokranjac” u Beogradu, sa ciljem nastavljanja tradicije prvog gudačkog kvarteta u Srbiji, koji je 1889. godine osnovao Stevan Stojanović Mokranjac.
Od 2013. godine stalna postavka ovog kvarteta su: Mirosalv Pavlović i Bojana Jovanović na violini, Tomislav Milošević na violi i Đorđe Milošević na violončelu. U junu te godine, članovi kvarteta su snimili i objavili prvi CD sa delima domaćih autora.
Cilj ovog ansanbla...

Nastavak na kult-URA.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.