DRAGANA MOLES: SPREGA HUMANOSTI I KULTURE

Izvor: kult-URA.com, 17.Mar.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAGANA MOLES: SPREGA HUMANOSTI I KULTURE

Niški simfonijski orkestar proslaviće 63 godine postojanja u sredu, 18. marta. Tom prilikom će pred niškom publikom kao solista nastupiti sopran Dragana Spasić Moles, dok će orkestrom dirigovati italijanski maestro Daniele Đulio Moles.
Povodom ove svečane prilike, razgovarali smo sa Draganom Moles o predstojećem nastupu, edukaciji mladih, internacionalnoj karijeri i sprezi humanosti i kulture.
 
 
Šta publika može da očekuje od predstojećeg gala koncerta?
Koncert će početi starim arijama, zatim će se izvoditi arije bel canta, nastaviće se Verdijem i Pučinijem, a završiće se napolitanskim arijama. Publika će imati uvid u istoriju muzike na jedan popularan način. Program...

Nastavak na kult-URA.com...






Povezane vesti

Gala koncertom Simfonijski orkestar obeležava godišnjicu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2015, 11:50

Pod dirigentskom palicom Danijelea Đulija Molesa i sa Draganom Moles kao solistom, niški simfoničari večeras će od 20 sati u Narodnom pozorištu održati gala koncert...Ovim nastupom Niški simfonijski orkestar obeležava 63 godine od kada je tada Gradski simfonijski orkestar po prvi put nastupio...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.