Izvor: Blic, 09.Dec.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEP, SMIT, KLUNI... Glumci koje Holivud previše plaća

Džoni Dep (53) drugu godinu zaredom našao se na vrhu "Forbsove" liste najpreplaćenijih glumaca Holivuda, dok je na drugom Vil Smit, još jedan nekadašnji "vladar bioskopskih blagajni".

Dep je ponovo na prvom mestu zahvaljujući velikom honoraru za bajkovitu ekstravagancu "Alisa iza ogledala" Tima Bartona koja je postala još jedna u nizu glumčevih promašaja poslednjih godina, bar kad je reč o zaradi na filmskim blagajnama. Nije pomoglo ni to što se premijera podudarila sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vestima o razvodu između Depa i Amber Herd i njenim navodima da ju je zlostavljao.

Nastavak Diznijeve priče o Alisi i Zemlji čuda koštao je 334 miliona dolara a zaradio je samo 77 miliona u SAD (ukupno 299 mil. u svetu).

"Forbs" je uporedio glumčev honorar sa budžetom utrošenim na snimanje nekog filma i izračunao da je za svaki dolar koji je plaćen Dep vratio svega 2,8 dolara.

Poslednjih godina Depovo ime na plakatu nije uspelo da privuče pibliku u bioskope ni za "Mortdecai", "Virtuelnu svest", "Usamljenog rendžera", "Turistu"... Sledeće godine vratiće se kao kapetan Džek Sperou u petom nastavku "Pirata sa Kariba".

I Vil Smit (48), koji je nekada suvereno vladao na bioskopskim blagajnama, nije ove godine vratio mnogo novca u odnosu na ono što je u njega uloženo. Imao je neuspešne filmove "Put pobednika", "Fokus" i "Nakon Zemlje", dok je njegova uloga u još jednom promašaju, "Odredu otpisanih" došla posle perioda koji je "Forbs" uzimao u obzir (jul 2015-jun2016).

Možda će mu kraj godine doneti više sreće, jer ga očekuje premijera drame "Skrivena lepota" sa odličnom glumačkom ekipom.

Prvu petorku zaokružuju Čening Tejtum, Vil Ferel i Džordž Kluni. Jedina glumica na listi top 10 je Džulija Roberts , na 9. mestu, koja je ove godine igrala sa Klunijem u "Igri novca" i potom u poslednjem filmu Gerija Maršala, "Ona mi je sve".

TOP 10:

1. Džoni Dep – $2,8 za svaki $1

2. Vil Smit – $5 za svaki $1

3. Čening Tejtum – $6 za svaki $1

4. Vil Ferel – $6,5 za svaki $1

5. Džordž Kluni – $6.7 za svaki $1

6. Adam Sendler – $7.6 za svaki $1

7. Mark Valberg – $9.2 za svaki $1

8. Leonardo Dikaprio – $9.9 za svaki $1

9. Džulija Roberts – $10.8 za svaki $1

10. Bredli Kuper – $12,1 za svaki $1

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.