DANAS JE SVETI PRAZNIK PORODICE: Čak i ako ne verujete, uradite samo 1 stvar!

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Feb.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS JE SVETI PRAZNIK PORODICE: Čak i ako ne verujete, uradite samo 1 stvar!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave danas Dan prepodobnog Ksenofonta i Marije, njihovih sinova Jovana i Arkadija. Ovo je u našem narodu sveti praznik porodice.
Prepodobni Ksenofont i Marija bili su ugledni i bogati građani Carigrada i živeli su u 5. veku. Priča kaže da su bili veliki hrišćani i da su svu svoju pažnju posvetili tome da i sinove – Jovana i Arkadija, vaspitaju u istom duhu.

Međutim, kada su im deca odrasla, porodicu je zadesila velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nesreća – brod kojim su Jovan i Arkadije plovili ka Bejrutu u kome je trebalo da nastave školovanje zahvatila je velika oluja, prenosi Dnevno.
Momci su se spasli, ali su ih talasi izbacili na različite obele, tako da su obojica mislili da je onaj drugi poginuo. Kako su braća bila veoma privržena jedan drugom, od tuge su obojica rešili da se zamonaše i u veri pronađu utehu za svoj bol.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

DANAS SLAVIMO JOVANA ZLATOUSTOG: Ako vam je prošla godina bila puna teških trenutaka, uradite ovo

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Feb.2017, 15:23

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave danas Svetog Jovana Zlatoustog. Prema narodnim verovanjima, bio je jedan od najučenijih svetitelja i jedan od najvažnijih reformatora.. Praznik ovog svetitelja još se obeležava i 26. novembra, a današnji dan je posvećen prenosu njegovih moštiju iz...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.