DAN ŽENA: Srpski pisac Duško Radović imao je jako ZANIMLJIV STAV o ovom prazniku - Evo kako je govorio

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 17:13

DAN ŽENA: Srpski pisac Duško Radović imao je jako ZANIMLJIV STAV o ovom prazniku - Evo kako je govorio

Rečenica koja se i danas prepričava. Ukoliko niste znali o čemu se radi, pogledajte u nastavku ovog članka.

Danas je 8. mart, koji se u čitavom svetu obeležava kao Dan žena, a svojevremeno je o ovom prazniku imao šta da kaže čuveni pisac Duško Radović.

Još u to vreme su, sedamdesetih godina prošlog veka, Radović i voditelj emisije "Beograde, dobar dan" razgovarali na ovu temu, te je Duško izgovorio jednu zanimljivu reč.

Veliki umovi su iza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sebe ostavili najveća dela, najveće misli, i najveće tragove. Jedan od takvih je zasigurno i Duško Radović. Pored mnoštva misli, rečenica i citata ovog velikog čoveka, danas izdvajamo jedan koji se odnosi na Dan žena.

- Danas je 8. mart, praznik sažaljenja, praznik laži ili praznik ljubavi i poštovanja... Kako se već kojoj ženi zalomilo - rekao je Duško Radović jednog 8. marta.

Ukoliko malo dublje prodremo u ove reči našeg velikog pisca, verujemo da se može izvući prava pouka, ali i da se može preslikati i na današnja dešavanja, današnji položaj i generalno govoreći, na današnje vreme.

Da li ste saglasni da ovom rečenicom Duška Radovića?

Srbija Danas/Preneo: A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.