Čuveni ruski reditelj ponovo dolazi u Beogradu

Izvor: BKTV News, 18.Sep.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni ruski reditelj ponovo dolazi u Beogradu

Karen Šahnazarov, čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma "Ubiti po viđenju", koja je zakazana za 27. septembar u bioskopu "Sinepleks" (Ušće), najavio je danas "Fame Solutins".

Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije, tako i od strane ljubitelja sedme umetnosti.

Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << studija "MOSfilm", izdvajaju se filmovi “Beli tigar”, koji je 2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film "Ana Karenjina - Sećanja Vronskog" koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji.

Značajan uspeh ostvarili su i filmovi "Word No.6" i "Courier".

Film "Ubiti po viđenju" je baziran na istinitom događaju o hvatanju jednog od najvećih terorista u istoriji Ruske Federacije.

Scenario je zasnovan na sećanjima direktnih učesnika u složenoj operaciji službe državne bezbednosti.

Film prati operativca Egora (kojeg glumi Igor Petrenko) u pokušaju likvidacije terorističkog lidera Šamila Bašajeva, koga glumi Ajub Cingijev.

Ovaj čečenski terorista odgovoran je za brojne terorističke napade na civile i gerilske napade na snage bezbednosti, kao i opsadu Moskovskog pozorišta i talačku krizu u Beslanu, koja je potresla ceo svet.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Karen Šahnazarov ponovo u Beogradu

Izvor: B92, 18.Sep.2018

Karen Šahnazarov, čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma "Ubiti po viđenju", koja je zakazana za 27. septembar u bioskopu "Sinepleks" (Ušće)...Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.