Crnohumorna drama

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2013, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnohumorna drama

NAGRAĐIVANO ostvarenje hrvatskog reditelja i scenariste Boba Jelčića „Obrana i zaštita“ od sutra će se naći na repertoaru domaćih bioskopa. Crnohumorna drama koja je prošlog leta dobila sedam Zlatnih arena u Puli, u Srbiji je premijerno prikazana nedavno, na Festivalu autorskog filma. „Obrana i zaštita“ govori o jednom dugom danu u životu starijeg, porodičnog čoveka Slavka (Bogdan Diklić), Hrvata iz Mostara. On je u dilemi da li da ide na sahranu prijatelja Bošnjaka u drugom delu grada, koji i godinama nakon rata još razdvaja nevidljiva, ali veoma prisutna linija između „nas“ i „njih“.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Odbrana i zaštita" od danas u bioskopima

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 10:24

Nagrađivano ostvarenje hrvatskog reditelja i scenariste Boba Jelčića "Odbrana i zaštita" biće od danas (19. decembar) na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "MegaKom film"...Film koji je letos dobio sedam "Zlatnih arena" u Puli, nedavno je prikazan na 19. Festivalu autorskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.