Concilium musicum Wien i Arno Raunig u SKC-u

Izvor: Studio B, 08.Jun.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Concilium musicum Wien i Arno Raunig u SKC-u

U Velikoj sali Studentskog kulturnog centra 09.juna od 15:00 časova nastupiće Concilium musicum Wien sa koncertom na kome će biti izvedene neke od najpoznatijih arija napisanih za kastrate.

Concilium musicum Wien je austrijski orkestar osnovan 1982. sa namerom da predstavi i približi muzička dela iz 18. veka.

Tokom svog postojanja, repertoar ansambla se neprestano menjao. Solista Arno Raunig se još kao pevač u horu Bečkih dečaka indirektno bavio glasom kastrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a sada već dvadeset godina to čini veoma intenzivno proučavajući „pevačku umetnost kastrata" i upotrebu kontratenorskog glasa u današnje vreme.

Na repertoaru Concilium Musicum Wien nalazi se veliki spektar muzičkih dela - od muzike baroka do muzike 19. veka. Ansambl svira na originalnim instrumentima iz perioda pre i oko 1800. godine, kao i na modernim.

Na koncertu učestvuju Arno Raunig, sopran;Christoph Angerer, violina; Milan Nikolić, violine; Amarílio Ramalho, viola; Ute Groh, violončelo; Herwig Neugebauer, kontrabas;

Peter Frisée, čembalo koji će izvesti dela Johanna Josepha Fux-a, Wolfganga Amadeusa Mozart-a, Georga Friedricha Hendel-a.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.