ČitamЧиташ, na Kosančiću

Izvor: SEEcult.org, 12.Jun.2015, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČitamЧиташ, na Kosančiću

Festival knjige ČitamЧиташ, čiji je cilj popularizacija knjige i kulture čitanja, biće održan treći put 13. i 14. juna na mestu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu, gde će zainteresovani moći da učestvuju u trampi polovnih pročitanih knjiga i prisustvuju muzičkom programu i različitim radionicama i aktivnostima koje u fokusu imaju knjigu.

Festival će otvoriti pisac Ivan Tokin, a radi doprinosa popularizaciji čitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i knjige kao medija, među učesnicima će biti i druge javne ličnosti koje će čitati odlomke iz svojih omiljenih knjiga (Zijah Sokolović, Ivana Rašić – Sajsi, Dušanka Stojanović Glid, Stefan Bundalo, Branislav Trifunović, Olja Bećković, Ivan Jevtović, Tihomir Stanić).

U okviru muzičkog programa, kantautorka Ana Ćurčin sviraće 13. juna, a najavljeni su i Tamara Ristić sa autorskim projektom "Kež", Filip Zarić i samoorganizovani hor Horkestar koji će izvoditi poeziju Duška Radovića, Vaska Pope i Ivana Glišića, te mladi pesnici članovi Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta koji će izvoditi autorsku poeziju, u pratnji muzičara iz grupe Belgrade guitar district.

Organizatorke festivala su studentkinje master i osnovnih studija istorije umetnosti Mirjana Jemović, Tijana Zebić, Kristina Grebenar i Tanja Đođević.

Festival ČitamЧиташ održava se u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Narodne biblioteke Srbije.

Sajt festivala je http://citamcitas.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatne radionice za klince na „Čitam, Читаш“ festivalu

Izvor: MaminSvet.net, 12.Jun.2015

šVolim lepe programe, naročito ako su namenjeni klincima. Čitam Читаш festival me je kupio na prvu loptu jer promoviše čitanje, koje smatram najboljim čuvarem dečije duše ( a bogami i nas odraslih). Ove godine, na festivalu ČitamЧиташ koji se održava 13. i 14. juna biće održane...

Nastavak na MaminSvet.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.