Cinemala: Filmovi za prijatne aprilske večeri

Izvor: B92, 11.Apr.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cinemala: Filmovi za prijatne aprilske večeri

U okviru Cinemale tokom aprila emitovaće se više ostvarenja koja su privukla veliku pažnju na filmskim festivalima širom sveta.

Iz programa se izdvajaju Oskarom nagrađeni „20 Feet From Stardom“, kanski laureat „White God“, kao i dokumentarac o slavnom Niku Kejvu. Na Cinemali se mogu besplatno pogledati i višetruko nagrađivana ostvarenja koja uopšte nisu stigla do regularnih bioskopa ili su veoma kratko zadržala na repertoarima istih.

Ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca program Cinemale, koja se održava svakog utorka u KC Peron, biće pojačan sa dva dokumentarca sa festivala BELDOCS.

Za 14. april planiran je Turist (Force Majeure - Turista), koji je pokupio impozantnih 29 festivalskih nagrada, dok je 21. aprila White God – Beli Bog, prošlogodišnji dobitnik prestižne nagrade žirija u Kanu.

Za poslednji termin ovog meseca, 28. april, stiže prava poslastica. Dokumentarni film o čuvenom muzičaru Niku Kejvu, koji prikazuje proslavu njegovog dvadesethiljaditog dana na zemlji.

Publici na Cinemali će se u dva dodatna termina, u okviru najave ovogodišnjeg izdanja festivala, predstaviti BELDOCS sa dva izvrsna dokumentarna filma. U pitanju su "20 Feet From Stardom", prošlogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dokumentarni film i nosilac još 18 festivalskih nagrada, koji se emituje 13. aprila, kao i "Cutie And The Boxer" (26. 04), koji nominovan za Oskara za najbolji dokumentarac.

Ulaz je besplatan, a vrata KC Peron se otvaraju od 20 sati, dok su sve projekcije od 21 čas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.