Izvor: Beta, 12.Nov.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri laureata iz Srbije na književnom konkursu u Italiji

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Književnici Alija Krasnići, Rajko Jovanović, Bajram Haliti i Dragoljub Acković iz Srbije dobili su nagrade u italijanskom gradu Lančanu na 16. medjunarodnom konkursu za kulturna ostvarenja koja za motiv imaju romsku tematiku.

Bajram Haliti dobio je nagradu predsednika Italije, dok je Dragoljubu Ackoviću, potpredsedniku Svetskog parlamenta Roma i direktoru Muzeja romske kulture u Beogradu, dodeljena nagrada za životno delo.

Rajko Jovanović je dobio nagrade za poetsko stvaralaštvo, kao i Alija Krasnići, kojem je pored priznanja za poeziju, dodeljena i nagrada za neobjavljen roman. U toj kategoriji nagradjen je i Dragoljub Acković.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džej Kej Simons dobitnik nagrade Džon Kasavetes

Izvor: NaDlanu.com, 12.Nov.2009

DENVER, 12. novembra 2009. (Beta) - Džej Kej Simons, čija je najnovija uloga u filmu "Up In The Air", dobiće nagradu "Džon Kasavetes" na Starz festivalu u Denveru, objavio je Skrin internešenel. Simonsu, koji je igrao i u filmovima "Džuno", serijalu "Spajdermen" i "Spaliti posle čitanja", priznanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Tom Džons sutra u Beogradu, nema opasnosti od otkazivanja

Izvor: NaDlanu.com, 12.Nov.2009

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Pripreme za koncert Toma Džonsa (Tom Jones) u Beogradskoj areni, koji je zakazan za 13. novembar, "skoro su pri kraju" i nema opasnosti od njegovog otkazivanja jer "zabrana javnih okupljanja ne postoji", saopštila je u četvrtak promoterska kuća "Lupa promoušns"....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.