Čarobna knjiga najavljuje roman prvenac Ivana Lutza

Izvor: Art-anima.com, 01.Jun.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čarobna knjiga" najavljuje roman prvenac Ivana Lutza

Beogradska izdavačka kuća "Čarobna knjiga" trebalo bi da polovinom jula objavi roman "Zovite ju Zemlja" mladog hrvatskog pisca naučne fantastike Ivana Lutza. Poznavaocima žanrovske književne scene našeg zapadnog susedstva, Lutz je poznat kao pisac kratkih SF priča, ali i kao jedan od organizatora SF konvencije "Marsonikon" čije drugo izdanje se upravo održava u Slavonskom Brodu.

Roman "Zovite ju Zemlja" govori o ljudima koji su zahvaljujući ogromnom svemirskom brodu uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << da se otisnu u dubine svemira, daleko od kataklizmom razorene matične planete. Vekovima kasnije njihovi potomci stižu do planete pogodne za život ljudi, ali naseljene negostoljubivim stvorovima. Prema najavama objavljenim na sajtu izdavača, roman donosi pravu futurističku studiju ljudske naravi i dostignuća, te postavlja pitanja o smislu napretka civilizacije.

Ivan Lutz (35) je profesor fizike po vokaciji i kosmopolita po uverenjima. Do sada je napisao četiri romana a trenutno radi na petom. "Zovite ju Zemlja" je njegov prvi objavljeni roman.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.