Čačak: Gran pri autoru iz Francuske

Izvor: B92, 13.Sep.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Gran pri autoru iz Francuske

Glavna nagrada "Zlatni štift" 3. Festivala animacije "Animanima 2009", koji je 12. septembra završen u Čačku, pripala je filmu "Madagaskar" francuskog autora Bastijena Dibua.

Srebrno priznanje dobilo je ostvarenje "Ženska" Mihala Sohe iz Poljske, a bronzano film "Mei Ling" Francuza Stefana Lanzaka i Fransoa Leroa.

Nagradu za najbolju animiranu reklamu i muzički spot osvojio je Rasel Bruk iz Velike Britanija za ostvarenje "Raspakovano".

Za najbolju animaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narađen je Francuz Fabris Žober, a za najbolji scenario nagradu dele Johanes Nikolm iz Švedske i Bil Plimpton iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Vladimir Leščiov iz Letonije za ostvarenje "Krila i vesla".

Žiri koji su sačinjavali Rastko Ćirić, animator iz Beograda kao predsednik, Mohamad Gazala iz Egipta i Poljak Kšištof Kamrovski, pregledao je tokom četiri festivalska dana 67 filmova iz 22 zemlje.

Za ovogodišnji festival bilo je prijavljeno 220 ostvarenja iz 32 države sa gotovo svih kontinenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.