Budžet za proizvodnju filmova veći od 8 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet za proizvodnju filmova veći od 8 miliona evra

Direktor Filmskog centra Srbije (FCS) Gordan Matić izjavio je danas da FCS, za 2019. godinu, za proizvodnju filmova, ima budžet koji je veći od osam miliona evra, što je, kako je naveo, rekord koji je Centar imao od osamostaljivanja.

Matić je, na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2019", koja se održava u hotelu Metropol, rekao da je Srbija jedna od vodećih država u regionu po izdvajanju za filmsko stvaralaštvo.

Matić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da će osnov njegovog programa rada u narednom periodu biti digitalizacija bioskopa i dodao da je u prethodne četiri godine u Srbiji, uz pomoć FCS, digitalizovano 47 bioskopa i još četiri bioskopa su dobila podršku u tehničkoj dokumentaciji.

"Filmski centar Srbije je u manjinskim koprodukcijama u prethodne dve godine podržao 49 projekta iz 18 zemalja", rekao je Matić.

On je rekao da je u prethodne dve godine podržano 30 projekata naših autora u stranim zemljama.

"Ukupno učešće stranih država u filmove srpskih autora u poslednje dve godine je preko dva miliona evra, što je rekord", istakao je Matić.

Konferenciju je organizovao Color Media Communications.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Filmski centar Srbije: Osam miliona evra za snimanje filmova

Izvor: Danas, 05.Sep.2019

Direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić izjavio je danas da je ovogodišnji budžet tog centra za proizvodnju filmova veći od osam milona evra, što je rekordan iznos, a Centar po tome jedna od vodećih institucija tog tipa u regionu. Članak Filmski centar Srbije: Osam miliona evra za snimanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.