Bubnjar Iron Maiden-a imao moždani udar: Cela desna strana mu bila paralizovana

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 12:15

Bubnjar "Iron Maiden"-a imao moždani udar: Cela desna strana mu bila paralizovana

Bubnjar "Iron Maiden"-a, Niko Mek Brejn, otkrio je da je ranije ove godine doživeo moždani udar i da se plašio da je njegova karijera završena nakon što mu je desna strana tela ostala paralizovana.

Posle 10 nedelja "intenzivne terapije“ uspeo je da se "oporavi na oko 70%“ pošto je hevi metal bend počeo probe za "The Future Past Tour", koja je počela u maju. Muzičar je svirao na svim koncertima sa bendom i rekao je da želi da se koncentriše na nastupe pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa fanovima podeli vest o svom zdravlju.

Pored svoje izjave, on je postavio i video poruku kako bi svojim pratiocima pokazao "kako je zgodan i kako dobro izgleda". U detaljima o svojoj bolesti, Mek Brejn je rekao da je u januaru doživeo prolazni ishemijski napad, poznat i kao mini moždani udar.

Međutim, u početku je bio "veoma zabrinut da je njegova karijera gotova“ nakon što je ostao paralizovan od ramena nadole na desnoj strani tela. Uz podršku porodice i terapeuta, rekao je da je uspeo da se oporavi

"Osećam da je važno da vas obavestim o ovome sada, a nisam hteo ranije, jer sam uglavnom bio zabrinut za svoj posao i koncentrisan na to da se vratim na 100 odsto kondicije. Još nisam tu, ali Božijom milošću postajem sve bolji i jači kako nedelje prolaze", rekao je Mek Brejn koji je zahvalio fanovima na "najdivnijoj i najmagičnijoj turneji ikada - "svi ste bili tako neverovatni".

"Nije želeo da poremeti turneju"

Menadžer grupe, Rod Smolvud takođe je podelio izjavu, rekavši:

"Ostatak benda i ja mislimo da ono što je Niko uspeo da postigne nakon moždanog udara pokazuje neverovatnu veru i snagu volje i svi smo veoma ponosni na njega."

On je dodao i da je bend imao "novi, muzički veoma složen set za učenje“ pre turneje, ali Mek Brejn je "samo spustio glavu“ i koncentrisao se na povratak u formu.

"Iskreno, nismo znali da li će moći da odsvira celo koncert dok nisu počele probe benda u maju i kada je dobio toliku podršku od benda, onda je bilo pravo olakšanje za sve kada smo videli da će on to moći. Niko kao Niko, nije želeo da pravi buku i remeti turneju u to vreme. Mislio je da vi fanovi treba da to saznate direktno od njega, a ne iz bilo kakvih glasina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.