Brnabić: Jedan od fokusa osnaživanje kreativnih potencijala

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Jedan od fokusa osnaživanje kreativnih potencijala

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom zatvaranja ovogodišnjeg Bitefa, da je jedan od fokusa njenih aktivnosti osnaživanje i promocija kreativnih potencijala Srbije, najvažnijih festivala i talentovanih pojedinaca i inicijativa.

Prema oceni Brnabić, koja je prisustvovala zatvaranju Bitefa, taj festival šalje u svet sliku moderne dinamične, inovativne i kreativne Srbije kakva ona jeste, saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade.

Savet za kreativne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << industrije koji je premijerka osnovala ove godine, kako je Brnabić rekla, radi na realizaciji oko 20 inicijativa koje će pomoći kreativnom sektoru, a tiču se rešavanja važnih sistemskih pitanja koja već dugo predstavljaju prepreku kreativnim stvaraocima iz različitih oblasti.

"Jedno od najvažnijih pitanja se odnosi upravo na podržavanje ključnih događaja koji su platforma za edukaciju, međunarodnu razmenu i saradnju, a najbolje nas reprezentuju u svetu, poput Bitefa", rekla je Brnabić.

Ovogodišnji 52. Bitef trajao je od 13. do 22. septembra pod sloganom "Svet bez ljudi", a u selekciji se našlo deset predstava, dominantno političke i muzičke sadržine, ali i instalacije, posebno rađene za pozorišne prostore.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić na zatvaranju Bitefa: Jedan od fokusa osnaživanje kreativnih potencijala

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras, povodom zatvaranja ovogodišnjeg Bitefa, da je jedan od fokusa njenih aktivnosti osnaživanje i promocija kreativnih potencijala Srbije, najvažnijih festivala i talentovanih pojedinaca i inicijativa...Prema oceni Brnabić, koja je prisustvovala...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.