Britni Spirs - nije samo muzička zvezda, već i autorka bestselera

Izvor: VOA, 03.Nov.2023, 02:33

Britni Spirs - nije samo muzička zvezda, već i autorka bestselera

Memoari pevačice Britni Spirs "Žena u meni" prodati su u 1,1 milion primeraka samo u SAD tokom prve nedelje. "Unela sam svoje srce i dušu u memoare i zahvalna sam svojim fanovima i čitaocima širom sveta na njihovoj nepokolebljivoj podršci", rekla je Spirs u saopštenju koje je objavila izdavačka kuća Sajmon & Šuster. Podaci o prodaji obuhvataju porudžbine u pretprodaji, prodaju štampanog izdanja, e-knjige i audio knjige. „Žena u meni“, objavljena je 24. oktobra, a kritičari su je hvalili kao ubedljiv prikaz njenog uspona do svetske slave i njenih sadašnjih borbi, uključujući starateljstvo koje je godinama davalo njenom ocu kontrolu nad brojnim aspektima njenog života i otkriće da je abortirala dok je bila u vezi sa Džastinom Timberlejkom pre više od 20 godina. Na dan objavljivanja, Spirs je na Instagramu objavila da je njena knjiga predstavlja „najprodavanije memoare slavnih ličnosti u istoriji“. To nije, do sada, čak ni najprodavaniji memoar 2023. „Žena u meni“, koju Spirs nije reklamirala mnogo van Instagrama, bila je najprodavanija prošle nedelje. Ali memoari princa Harija, koji su objavljeni u januaru, prodati su u 1,6 miliona američkih primeraka tokom prve nedelje. Memoari Spirs su pomogli da se snažno podstakne strimovanje i prodaja u njenom muzičkom katalogu, navodi Luminejt (Luminate), kompanija za analizu muzike i zabave. U jednom danu prošle nedelje, od ponedeljka do utorka, katalog Spirs je skočio za 18,2 odsto u strimovima na zahtev i 36,8 odsto u prodaji albuma. Brojevi su nastavili da rastu narednih dana. Prema kompaniji Luminejt, njeni strimovi u SAD su porasli za 24 odsto u odnosu na prethodnu nedelju - sa 16 miliona na 19,8 miliona; prodaja njenih albuma porasla je za 61,4 odsto, a digitalna za 49 odsto. Sličan slučaj zabeležen je u septembru 2020, kada je Maraja Keri objavila „The Meaning of Mariah Carey“ - porast od 28,6 odsto tokom nedelje od objavljivanja. Audio izdanje knjige "Žena u meni", koje je čitala glumica Mišel Vilijams, nominovana za Oskara, čini se ključnim faktorom u početnoj popularnosti knjige. Njeno čitanje „Žene u meni“ je veoma cenjeno, a prema izdavačkoj kući, to je najbrže prodavano audio izdanje u istoriji kompanije. Izdavač nije odmah objavio konkretnu cifru prodaje audio zapisa. Prema podacima kompaniji Circani, koja prati oko 85 odsto tržišta štampanih izdanja, „Žena u meni“ prodata je u nešto manje od 418.000 primeraka, što je daleko ispod broja za prvu nedelju „Obećane zemlju“ bivšeg predsednika Baraka Obame i „Becoming“ bivše prve dame Mišel Obame. Nijedno izdanje, međutim, nije ni blizu razmerama knjige „Hari Poter i relikvije smrti“, Dž.K. Rouling, koja je objavljena 2007. i prodata je u više od osam miliona primeraka u prva 24 sata.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Britni Spirs prodala više od milion primeraka svojih memoara za sedam dana

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2023

Dugo očekivani memoari pevačice Britni Spirs, "Žena u meni", prodati su u 1,1 milion primeraka u Sjedinjenim Državama u prvoj nedelji prodaje, objavio je izdavač "Gallery books".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.