Bred Pit: Roman Svetski rat Z Maksa Bruksa uverljiv i relevantan

Izvor: Art-anima.com, 08.Jun.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bred Pit: "Roman 'Svetski rat Z' Maksa Bruksa uverljiv i relevantan"

Od 20. juna na repertoarima bioskopa širom Srbije naći će se "Svetski rat Z", najskuplji film svih vremena o zombijima. Film je rađen prema postapokaliptičnom horor romanu Maksa Bruksa, "Svetski rat Z: Usmeno predanje o ratu protiv zombija", koji, pripovedan u prvom licu, predstavlja svedočanstva učesnika ovog rata.

Glavni glumac i jedan od producenata filma, Bred Pit, ne krije oduševljenje Bruksovom knjigom: "Pre pet godina nisam znao baš ništa o zombijima. Sada sebe smatram >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << stručnjakom. Maks Bruks je najezdu zombija predstavio kao globalnu pandemiju, koja se širi umnogome kao virus SARS. Šta se dešava kada izmakne kontroli? Šta kada postane beskorisno sve što sada smatramo neizostavnim, kada se uruše sve strukture moći i društvene norme? Kako ćemo opstati? Mi smo uvereni da je ova knjiga u tom pogledu relevantna i uverljiva, bez obzira što je u pitanju zombi žanr."

Bred Pit se za rad na ovom projektu odlučio zbog toga što je film pun akcije i trke s vremenom: "Jesu ti zombiji zaista strašni, ali ovaj film svakako funkcioniše na više nivoa. Ali pre svega, imamo zabavan letnji hit, nešto što sam hteo da podarim svojim sinovima."

Izdavačka kuća "Paladin", koja je pre četiri godine objavila knjigu "Svetski rat Z: Usmeno predanje o ratu protiv zombija" na srpskom jeziku, najavila je da će ta knjiga dobiti naslovnicu prilagođenu filmskom plakatu. Takođe, iz ove izdavačke kuće upućen je poziv čitaocima i ljubiteljima fantastike da u Noći knjige, 14. juna, posete beogradsku knjižaru Delfi SKC gde će svi zainteresovani imati priliku da, pored kupovine same knjige, dobiju i besplatne karte za premijernu projekciju filma "Svetski rat Z" 18. juna u Sava centru.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.